
19:00, 6 вересня 2022 р.
Чотири зручних варіанти зберігання моркви взимку

Найбільш оптимальні місця для зберігання овочів взимку - це льох і підвал, адже саме там найбільш сприятливі умови. Якщо у вас немає такої можливості, то скористайтеся холодильником. Проте, найголовніше - робити це правильно.
Про це повідомляє редакція з посиланням на УНІАН.
Моркву можна зберігати такими способами:
В ящиках. В дерев'яний або пластиковий ящик треба насипати близько 2 см піску, тирсу, лушпиння цибулі або мох. Головне, щоб наповнювач був сухим і чистим. Розподіліть моркву на однаковій відстані, не зсипаючи її в купу, а обережно розкладаючи одну навпроти одної. Викладайте шари, а зверху засипте наповнювачем.
В пакетах. Це найбільш простий метод. Моркву треба викласти в чисті поліетиленові пакети, всередину кинути хвойну тирсу, випустити повітря і зав'язати.
В холодильнику. Викладіть овочі в поліетиленовий або вакуумний пакет, випустіть повітря і щільно зав'яжіть. Зберігайте його в овочевому відсіку холодильника. Перший час може утворитися конденсат, який пізніше зникне.
В морозилці. Такий спосіб теж підійде для моркви, яку ви будете використовувати для приготування страв. Її треба промити, просушити. А потім натерти чи порізати. Після цього розкладіть по пакетам або пластиковим контейнерам і покладіть в морозильну камеру.
Терміни зберігання, залежно від способу:
- 1 рік - в лушпинні цибулі, хвойній тирсі, ящиках з піском, або в морозилці;
- 5-8 місяців - в закритих сухих ящиках без наповнювача;
- 2-4 місяці - в поліетиленових пакетах;
- 1-2 місяці - в міській квартирі в холодильнику.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
14:52
10 травня
live comments feed...